Aici poate fi reclama ta!

Strudel cu branza dulce, stafide si gutui

reteta strudel timisoara
Reteta de strudel cu branza

Vă prezint o poveste dulce pe care bunica ne-o pregatea la vremea gutuilor copilariei mele… Erau gutuile acelea parfumate cum numa in Banat le afli. Bunica facea strudelul din foi pe care le pregatea singura, din faina, apa calduta, o lingura de otet si putina sare. Scotea niste foi subtiri intinse cat toata masa carora le rupea marginile de parca aduna ata pe un ghem.

Eu am folosit aici un pachet de foietaj din comert si l-am taiat triunghiuri cu un pinten. Apoi am asezat triunghiurile in forma de cerc la baza, pe o hartie de copt, direct in tava in care urma sa coc strudelul. Pentru umplutura am folosit

  • 500g branza dulce bine scursa
  • un ou intreg si un albus ( cu galbenusul ramas urmand sa ung strudelul)
  • doua linguri de gris
  • 120g zahar pudra
  • doua plicuri cu zahar vanilat
  • 80g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie.

Am amestecat bine toate ingredientele pentru umplutura si am lasat-o aproximativ 10 minute ca grisul sa absoarba un pic din umezeala. Gutuia am curatat-o si am taiat-o cubulete, dupa care am calit-o putin intr-o lingura de unt si o lingura de zahar. Am scurs cubuletele de zeama rezultata si le-am lasat sa se raceasca.

Am asezat compozitia de branza dulce peste foitajul asezat deja in tava, iar deasupra ei am asezat cubuletele de gutuie. Apoi am format o coroana din triunghiurile de foietaj si am uns-o cu o pensula cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte. Am presarat deasupra niste fulgi de migdale, ca sa aiba un aspect ai placut si am pus strudelul la copt in cuptorul incins la 230 grade pentru 10 minute, apoi la 200 de grade pentru inca 20-25 de minute, sau in functie de cuptor, pana capata o culoare aurie.


strudel retea Timisoara
coroana de gutui
reteta strudel Timisoara
coroana de gutui
Despre Geta Felicia Lungu Articolul 1
Sunt o pasionată de bucătărie. Îmi place să mănânc și să gătesc, Apoi, încerc dau și altora din experiențele mele culinare...

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns