Rent a car… peste 100 de ani de istorie

ford model T

Este acelasi lucru; inchirieri auto se spune mai mult in Romania, iar rent a car este notiunea cunoscuta de cei din Occident. La fel se exprima si romanii care vin in Timisoara sau Romania cand cauta o firma de inchirieri auto. Ei intreaba de rent a car.

rent a car istorie
Imagine de epoca, primele afaceri cu rent a car din Germania, ale celor de la SIXT

Istoria serviciilor de inchirieri de mijloace de transport nu este ceva care sa fie determinat cu o data precisa. Primele închirieri s-au facut din vremuri imemoriale, dar desigur ca se refereau la cu totul altceva. Era ceva corespunzator timpurilor respective, respectiv o caruta, un car, o caleasca…

Daca ne referim la istoria recenta a activitatiilor de rent a car, am putea spune ca ea debuteaza in anul 1904, cand intr-un ziar din America, respectiv in Minneapolis Journal era publicat anuntul unui magazin de biciclete care a insemnat de fapt prima activitate de inchirieri auto. Ziceau ei atunci ca „de acum inainte inchiriem si masini“. Cu toate acestea prima societate propriu-zisa de inchirieri auto a fost in Germania anului 1912. Atunci, SIXT pornea prima afacere de rent a car avand trei masini.

Rent a car made in America

Peste Ocean, debutul in inchirieri auto este atribuit lui Joe Saunders din Omaha, Nebraska, intreprinzator care a pornit in 1916 cu un singur Ford Model T. Afacerea a mers asa de bine incat, un an mai tarziu avea bagate in businessul de rent a car 18 masini. Mai mult, pana in 1926, Saunders se extindea deja in 56 de orase in care avea filiale de inchirieri auto. Compania lui Saunders a fost cumparata de AVIS in 1955, conform site-ului Wikipedia.

ford model T
Primele inchirieri auto au folosit si legendarul Ford Model T

Tot in America, de asta data la Chicago, Walter L. Jacobs pornea afacerea lui de rent a car cu 12 Ford-uri in 1918. Si compania lui a crescut bine, astfel incat in 1923 a fost achizitionata de John Hertz, un alt mare deschizator de drumuri in inchirieri auto.

Inchirieri auto în Timisoara

De la primele inchirieri auto au trecut, iată, mai bine de 100 de ani. Afacerile cu masini de inchiriat sunt astazi considerate sigure de catre aproape orice intreprinzator. Firmele de rent a car au proliferat si in Timisoara, ca dealtfel in toata Romania. Desigur ca este mult mai simplu sa vii din Vest de unde lucrezi cu avionul iar aici, la Timisoara, sa apelezi la o firma de inchirieri auto.

Firmele românești de rent a car sunt deja foarte asemanator ca mod de operare cu cele din Occident. Totusi, una din deosebirile de baza este nivelul preturilor. La noi, un seviciu de inchirieri auto este mai accesibil si tine evident cont de piata auto din Timisoara.

Dacă doriți să închiriați mașini și să obțineți prețuri mai bune vă recomandăm să căutați din timp. Prin completarea un formular de rezevare online, veti avea garantia unor preturi foarte avantajoase la serviciul de inchirieri auto, sau rent a car, cum vreti sa-i spuneti…