Despre trucurile de rent a car ieftin…

trucuri de inchiriat ieftin
Cam așa arată reclamele la rent a car ieftin... dincolo! Apoi, intrați pe site-ul lor și dacă tot sunteți acolo mai luați și o mașină...

            Ziarele si publicațiile online de dincolo abundă în informații despre companiile de rent a car. Când spunem de dincolo ne referim la țările din Europa Occidentală și America de Nord, locul unde să închiriezi o mașină a devenit la fel de obișnuit ca și cum aici te-ai duce să-ți dai pantofii la pingelit. Și când spunem informații despre rent a car ne referim la o sumedenie de reclame de toate genurile și de așa numitele „tips for cheap rental car”, care de fapt sunt tot reclame ale firmelor de închiriat mașini.

            Veți spune… păi cum, adică un srl care se ocupă de închiriat mașini să dea sfaturi publicului despre cum se pot obține astea mai ieftin? Adică să te sabotezi tu pe tine? Nu este niciun sabotaj, informațiile livrate sunt atât de generale încât sunt valabile chiar și pentru expresii de genul „cerul este albastru”. Nicio companie de rent a car nu se va ruina sponsorizând apariția unor astfel de articole informative.

            Citește un astfel de text cu așa numitele trucuri despre cum să obții un rent a car ieftin!

Publicitate la închirieri auto

            Faptul că o firmă care oferă mașini de închiriat îți dă sfaturi cum să le închiriezi mai ieftin nu are nimic senzațional. Este, până la urmă, doar o formă oarecum mai discretă de publicitate. Remarcabil este însă altceva: faptul că ele există! Existența acestor așa numite „trucuri” pentru a închiria o mașină ieftin denotă dezvoltarea unui întreg sector al serviciilor.

Ar trebui să mai știți că dincolo, de data aceasta în marile aglomerări urbane, și poate mai ales în metropole de genul Tokyo sau Hong-Kong, New York… conceptul de rent a car a ajuns deja la altă dimensiune. Acolo, grație dezvoltării urbane a ultimilor ani, devine dificil să găsești o cameră de locuit, darmite o mașină pe care să o ții în fața blocului. Astfel s-a ajuns la concluzia că, în marea majoritate a cazurilor este mai ieftin să apelezi la o mașină de închiriat decât să-ți cumperi una. Nu mai vorbim că scapi de corvoada operațiunilor de întreținere, de nevoia unui garaj, de plata impozitelor.

            În schimb, să faci rent a car în România este atât de diferit, tocmai datorită sistemului de realizare a afacerii! În România, dacă vrei să faci avere din servicii de închirieri auto, aproape sigur nu vei reuși. Cel mai probabil vei trăi mai bine decât marea majoritate a celorlalți cetățeni, care n-au avut sânge-n instalație să facă și ei ceva. Dar bogăția nu se va atinge, și nu doar datorită sufocării din cauza taxelor și impozitelor, ci mai ales datorită faptului că piața mașinilor de închiriat este destinată în cea mai mare parte românilor care vin acasă de dincolo. Vin în concediu, vin să-și vadă neamurile și e mai ieftin și mai comod să zboare cu avionul și să închirieze aici o mașină…

            Sperăm că ați înțeles mecanismul prin care apar aceste sfaturi. Pentru că mentalitatea românească încă este lovită de acel mecanism de neîncredere. Adică oricine se lovește prima oară de nevoia de a închiria o mașină se va întreba: dar oare de ce mă învață ăștia cum să iau mai ieftin!?

            Repetăm, nu este neapărat o metodă nouă, un sfat original, deloc! E doar publicitate, iar mulți dintre amatoi se vor duce la firma respectivă, vor zice hai la ei, că ăștia sunt așa, mai fraieri!…