Cele mai bune inchirieri masini. Sfaturi

inchirieri auto masini
Cum alegi o firma de inchirieri auto? Cine are cele mai bune masini de inchiriat... mai greu decât la femei!

            Cei care vor să facă bani din închirierile de mașini știu că această activitate este o adevarată mină de aur. Dacă știi să le exploatezi, inchirierile auto sunt profitabile atât la Timișoara cât și București, de fapt oriunde în țară sau în lume. Din punctul de vedere al clientului, al celui care caută o mașină de închiriat ieftină și bună lucrurile sunt însă ceva mai complicate.

Când căutați o mașină, rețineți că și ieftin și bun este cam greu de găsit, însă nu înseamnă că nu există. Totuși, vă sfătuim să țineți cont de o zicală veche și mereu actuală: cât dai, atâta face! Iar la inchirieri masini este cât se poate de potrivită.

            În cele ce urmează vă dăm câteva sfaturi (gratuite) despre cum găsești o firmă de inchirieri masini așa cum vreți voi. Adică ieftine și bune, căci gratis nu există iar dacă există nu sunt de dat, știți doar că femeia, pieptenele și mașina nu se împrumută.

            Așadar, avem nevoie de o mașină: pe ce criterii alegem de pe internet o firmă de rent a car?

Închirieri auto în Timișoara
Firme de rent a car în New York

Testimonialele despre inchirieri masini

            Aproape orice site cu masini de inchiriat are câte o pagină cu testimoniale. Comentariile sunt de obicei foarte elogioase: ce bune masini aveti, ce frumoase, ce colorate! Masini ieftine si voi sunteti niste domni, va recomandam peste tot! Opinia noastră este că 99% din testimoniale sunt false. În sensul că fie sunt puse de persoane apropiate acelei firmei de inchirieri, fie sunt atent selectionate. Ca sa nu mai spunem ca exista sanse ca ele sa fie puse chiar de catre patroni. In acest ultim caz, daca veti inchiria o masina doar pe baza unor testimoniale… s-ar putea să luați țeapă!

inchirieri auto
De regulă, Ferrari nu se oferă la închirieri auto. Nici măcar pentru blonda de la SuperCar…

            Chiar așa, v-ați gândit vreodată de ce nu apar comentarii de genul: măgarilor, hoților, bandiților! Cine ar mai inchiria masini de la o firma pe site-ul careia apar injuraturi? Oamenii si-ar putea pune intrebari: oare ce servicii ofera astia, cand clientii spun ca sunt masini proaste?

            Chiar daca nu exista firma de rent a car ce sa multumească toti clienții, cine ar risca sa puna asa ceva pe site-ul firmei!?

            Hotarat lucru, sa faci inchirieri masini de pe site doar pe baza unor testimoniale… nu pare a fi o decizie inteleapta. Nu poți ști nimic, dacă sunt reale comentariile sau inventate. Poate sunt „pe bune”, dar dacă nu sunt, riscați?

Parerile de pe FaceBook sau Goolge+

            Cât de greu poate să fie să-ți faci o pagină de FaceBook? Una în care să pui poze cu masini, să scrii ce servicii excelente ai, să-ți pui prietenii și cunoștințele să dea like-uri? Poți promova toate bazaconiile pe FB, orice gogoașă cu inchirieri masini poti s-o trimiti peste tot. Mai mult, o pagina de inchirieri de oricare ar fi ele se poate propaga printr-o promovare platita.

            La fel se face și pe Google+. Nu este deloc greu sa trimiti in mediul online o astfel de reclama. Partea mai dificila este insa alta: potentialii clienti stiu ca like-urile se mai si cumpara. Cine cauta inchirieri masini pe FaceBook sau pe Google+ va gasi, cu siguranta. Dar cata incredere poti avea doar daca o pagina are 1.000 de like-uri? Sunt oare masini mai ieftine sau mai bune decat la o firma care are o pagina de FB cu 700 de like-uri!?

            Apoi, mai este un aspect, pe care majoritatea nu-l stiu: Google nu tine cont de câte like-uri are pagina dvs de FaceBook. De ce? Simplu, pentru că acestea, like-urile si numarul lor pot fi aranjate. Și, in consecinta, atunci cand se cauta pe Google servicii de inchirieri masini vor fi aratate site-uri. Prea putine pagini de FB sau Google+.

            De fapt, atunci cand cautati pe mobil servicii de inchirieri veti cauta cu Google si nu cu altceva. Asa merg treburile.

Alegerea unei firme de rent a car pe baza intuiției. Recomandările

            Desigur că poate să pară o bazaconie, dar atunci când vă hotărâți să apelați la o anumită firmă de inchirieri auto intuiția joacă un rol important. Există ceva ce vă spune că de acolo trebuie să luați o mașină. Și s-ar putea să vă înșelați sau să găsiți ceva ce chiar vă mulțumește pe deplin. În ambele cazuri veți ține minte firma respectivă. Dacă e un serviciu gri, care nu se remarcă prin nimic, foarte probabil să nu mai apelați. Toți căutăm perfecțiunea, iar la inchirieri masini e la fel.

            Nu sunt o solutie nici super-ofertele, nici cupoanele de reduceri. Uneori cele mai bune firme se recomanda din om în om. Adică dacă un prieten vă spune du-te acolo, gasesti masini de inchiriat si totul iese bine, acea firma este intr-adevar buna!

            Mai este un criteriu. Secret. Este ceva ce nu puteti spune, ceva ce nu intuiți de ce, dar asa va impinge ceva sau cineva, sa inchiriati o masina dintr-un anumit loc.

            Sau chiar atunci cand vreti sa semnati contractul cu agentul de rent a car, ceva nu merge. Miroase masina sau ploua afara si va razganditi. Acestea din urma se numesc intuitie.