Termeni si conditii pentru inchirieri auto; generale, in Timisoara

reguli
Reguli ale firmelor de inchirieri auto

Aceasta pagina este de fapt un contract cadru de inchirieri auto Timisoara si se considera ca prin apelarea la serviciul nostru de inchirieri auto se accepta si contractul de fata.

Va rugam sa cititi cu atentie aceste reguli si conditii generale. Procedand astfel, un contract de inchirieri auto nu vi se va parea ceva complicat. Este destul de simplu si tine mai mult de bunul simt. De fapt, daca sunteti angrenat intr-un contract de rent a car, estesituatia inversa a celei in care v-ati imprumuta masina. Asta si este un contract de inchirieri auto: un imprumut. Sau, i se mai zice si rent a car

Inchirieri auto – reguli generale

semnarea contractului
asigurati-va ca ati inteles conditiile de inchirieri auto

Masina de inchiriat si conditiile de rent a car generale presupun respectarea stricta a legislatiei rutiere in vigoare, a hotararilor sau reglementarilor ce modifica sau completeaza legislatia rutiera in vigoare la data incheierii. Orice incalcare in legatura cu obiectul prezentului contract, a acestor norme, va duce automat la costuri suplimentare ce se vor factura clientului. Apelarea la serviciile noastre de rent a car nu poate fi folosita la transportul de persoane sau bunuri materiale ori pentru tractarea altor autoturisme, contra cost, daca acest lucru nu este specificat in anexa la contract de inchirieri auto.

O masina inchiriata prin FIRMA de inchirieri auto din Timisoara nu poate fi folosita la transporturi de materiale periculoase sau interzise de lege, toate responsabilitatiile pentru aceste activitati revin in exclusivitate clientului. Notiunea de rent a car, in sensul prezentului contract, exclude aceasta posibilitate ca prin serviciul nostru de inchirieri auto sa devenim carausi de substante toxice.

Autoturismul obtinut prin acest contract de inchirieri auto va fi folosit doar in limitele tehnice impuse de constructor si nu se va folosi in competitii de viteza sau concursuri auto. In cazul defectiunilor aparute ca urmare a acestora la autoturism se va intocmi un raport de activitati, masinii inchiriate i se va intocmi un raport tehnic constatator iar clientul va fi raspunzator material pentru pagube, urmand a se intocmi actele legale de plata, conform prezentului contract de tip rent a car.

Autoturismul oferit de firma noastra de inchirieri auto nu poate fi folosit decat de persoana semnatara a acestui contract sau de o persoana desemnata de acesta, in limitele legii, numita utilizator si care va fi specificat in contract. Orice modificare sau incalcare a acestei clauze tipice serviciilor de rent a car se va anunta de indata proprietarului si se vor completa documentele ce stau la baza acestui contract. Incalcarea acestei clauze duce de drept la intreruperea contractului de inchirieri auto.

Autoturismul furnizat de firma de inchirieri auto nu poate fi folosit de catre conducatori incepatori, vechimea conducatorului auto al masinii de inchiriat trebuie sa fie adusa la cunostinta firmei FIRMA de rent a car Timisoara!

reguli inchirieri auto timisoara
studiati cu atentie detaliile contractuale

Este interzisa cu desarvarsire conducerea autoturismului inchiriat de catre persoane aflate sub influenta alcoolului, drogurilor sau a oricarui substante interzise de lege, pe toata durata desfasurari prezentului contract de inchirieri auto. Conditiile noastre de rent a car sunt foarte ferme in sensul ca daca se producere un eveniment rutier in urma caruia se constata incalcarea acestui contract de inchirieri auto, clientul raspunde material, civil sau penal, in totalitate, de pagubele produse. De asemenea, conform uzantelor de rent a car, clientul este direct raspunzator inclusiv de pierderile cauzate de zilele de stationare, in limita sumei convenite de comun acord, ca fiind tariful practicat / zi de inchiriere masini din prezentul contract de inchirieri auto.

Pe durata contractului de inchirieri auto, orice defectiune aparuta va fi remediata doar cu acordul proprietarului sau de catre acesta in service-urile autorizate de catre acesta. La parasirea autoturismului, in parcarile amenajate, se vor plati taxele aferente dupa care autoturismul va fi incuiat si asigurat, pentru evitarea eventualelor furturi a masinii preluate in regim de rent a car. Nu se vor lasa niciodata acte originale in interiorul masinii in timpul stationarii ei, indiferent daca masina inchiriata e in Timisoara sau alta localitate, incaclcarea acestei conditii va atrage penalitatile convenite din contractul de inchirieri auto.

Autoturismul va fi predat clientului in perfecta stare de functionare si curatenie, cu plinul de carburant facut, aducand la cunostinta clientului despre toate avarile existente, zgarieturi, lovituri, pete, etc, afara daca nu sunt mentionate deja in contractul de inchirieri auto. Pentru evitarea oricaror neintelegeri sau dubii care pot aparea ulterior acestea se vor specifica in contractul de inchirieri auto de masini incheiat cu Firma de rent a car din Timisoara.

Clientul se obliga sa returneze autoturismul inchiriat la sfarsitul perioadei de inchiriere in starea initiala. Orice modificare a stari initiale prin lovire, distrugere, sau cu plinurile incomplete, va duce la folosirea totala sau partiala a fondului de garantie constituit pe perioada inchirierii auto.

FIRMA de rent a car atrage atentia ca i se interzice clinetului vanzarea, subinchirierea sau lasarea drept gaj a autoturismului inchiriat, daca acest lucru nu este prevazut sub nicio forma in prezentul contract de inchirieri auto.

Varsta necesara pentru inchirieri auto

Pentru semnarea unui contract de inchirieri auto este obligatoriu ca soferul sa aiba varsta minima de 21 de ani si sa aiba permis de conducere categoria B, de minimum un an. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza oferirea de servicii de rent a car unui client care nu indeplineste aceasta conditie.

In ipoteza ca soferul nu are varsta necesara, FIRMA va refuza semnarea contractului de inchirieri auto fara nici o explicatie suplimentara.

Rent a car – predare si primire

Perioada minima de efectuare a unui contract de inchirieri auto este de 4 zile, daca FIRMA si clientul nu convin altfel.

rent a car concediu
Rent a car pentru concediul dvs in Timisoara, ofertele sunt variate

Orice intarziere mai mare de doua ore la predarea masinii se taxeaza cu contravaloarea unei zile intregi de serviciu de rent a car. Intarzierea care depaseste 8 ore va fi declarata ca rea intentie sau eventual furt ducand la pierderea fondului de garantie si, dupa caz, anuntarea organelor de politie, departamentul furturi auto, pentru recuperarea fortata a autoturismului cedat prin contractul de inchirieri auto.

Autovehiculul este livrat clientului, in baza prezentului contract de inchiriere auto, in stare generala buna si functionala, fara vicii ascunse de natura a impiedica deplasarea acestuia. La livrare, beneficiarul serviciilor de rent a car este dator de a instiinta pe client asupra eventualelor defectiuni minore, iar acesta isi rezerva dreptul de a accepta sau nu contractul de inchirieri auto. Prestarea serviciilor de rent a car in Timisoara se face in urma semnarii de catre partile contractante a prezentului contract de inchirieri auto si a platii garantiei si a taxelor de catre client. Odata cu livrarea autovehiculului, clientului ii sunt incredintate documentele de identificare ale acestuia.

Asa cum sunt uzantele tuturor contractelor de prestari servicii in regim de rent a car, clientul raspunde material fata de proprietar pentru orice paguba sau dauna pricinuita prin accident cauzat de incredintarea spre conducere a autovehiculului catre un sofer neautorizat de catre proprietar sau nespecificat in contractul de inchirieri auto prezent.

Tarife practicate de Firma pentru inchirieri auto

Tarifele de inchirieri auto sunt cele prezente in oferta, cu evetuale reduceri in functie de numarul de zile de preluare a masinii in regim de rent a car. Plata serviicilor, precum si garantia se platesc integral la inceputul perioadei de inchirieri auto.

Pentru garantie se intocmesc acte legale factura si chitanta pe toata suma prevazuta in contractul de inchirieri auto.

Platiile pentru serviciile de rent a car se vor face in lei, euro sau alta moneda convenita de parti.

In tarife sunt incluse, asigurarile RCA si CASCO precum si intretinerea masinii care face parte din contractul de inchirieri auto.

In tarife nu sunt incluse combustibillul si solutiile de spalat parbrizul.

In tarife nu sunt incluse amenzile de orice fel aplicate clientului din vina acestuia si taxele de parcare, iar eventulalele daune ce apar in urma desfasurarii contractului de inchirieri auto si care se datoreaza clinetului vor fi imputate acestuia.

Asigurarea masinii

Autovehiculele folosite in regim de rent a car au asigurari CASCO valabile pe teritoriul Romaniei, acest lucru facand parte din prezentul contract de inchirieri auto.

In cazul deplasarilor in strainatate, clientul se obliga sa plateasca asigurarile suplimentare de furt si accidente in afara tarii, precum si imputernicirea notariala necesara pentru incheirea contractului de inchirieri auto.

asigurare auto
Asigurarile auto sunt necesare

Asigurarile acopera toate daunele provocate de accidente pe durata folosintei in regim de rent a car, de tamponari sau alte incidente minore ce sunt provocate de alta persoana decat clientul sau imputernicitul acestuia cu conditia intocmirii formatiunilor legale, proces verbal constatator, dovada de reparatie, anexa 2, eliberata de politia rutiera pe raza localitati unde s-a produs accidentul. Toate aceste acte se vor prezenta furnizorului de catre beneficiarul serviciilor de rent a car.

Asigurarile nu acopera daunele provocate de erori de pilotaj, zgarieturi, capace de roti sparte, pene de cauciuc, pierderea cheii de contact etc., daca acestea nu sunt inscrise intr-o anexa la prezentul contract de inchirieri auto.

Asigurarile nu acopera defectiunile produse la motor sau subansamblele acestuia care sunt cauzate din vina clientului datorate unei utilizari necorespunzatoare si care vor certificate de catre un atelier auto specializat care va inspecta masina de inchiriat.

Asigurarea nu acopera daunele provocate din incidente produse de catre client ca urmare a consumului de alcool, droguri sau a altor substante interzise de lege, conditii care atrag dupa sine si penalizarea corespunzatoare a prezentului contract de inchirieri auto. In aceste cazuri clientul va suporta toate cheltuieliele de reparatie inclusiv zilele de stationare in service, raspunzand totodata in mod exclusiv de faptele sale, aceste fapte neputând fi trecute sub nicio forma in prezentul contract de inchiriere auto.

Asigurarea nu despagubeste furtul autoturismului in cazurile in care acesta este lasat cu cheile in contact, descuiat si nesupravegheat. Pentru despagubirea furtului este obligatoriu a se prezenta cheia cu care a fost predata masina catre client la inceputul serviciilor de rent a car.

Pe durata prezentului contract de inchirieri auto clientul este raspunzator de toate daunele produse unor terti, in cazul in care acestia au pretentii suplimentare, sau in cazul in care valoare pagubelor depaseste suma sigurata.

Asigurarea nu acopera eventualele amenzi de circulatie pe timpul desfasurarii contractului de inchiriere auto, ele fiind suportate de catre client si nu vor putea fi incluse sub nicio forma drept anexe la contract, serviciul de rent a car nefiind caracteristic acestor evenimente. In eventualitatea in care amenda soseste prin posta la o durata ulterioara, procesul verbal de constatare a contraventiei va fi returnat politiei pe raza localitatii unde s-a produs contraventia, insotit de actele celui care a semnat contractul de inchirieri auto a masinii sau a utilizatorului desemnat de acesta.

Documente necesare pentru inchirieri auto

Cartea de identitate original.

Permisul de conducere original.

Documentele trebuie sa apartina persoanei care inchiriaza si semneaza contractul de inchirieri auto.

Garantia

Garantia se plateste in functie de tipul masinii preluate in regim de rent a car.

Garantia se restituie la predarea masinii in aceeasi moneda in care a fost depusa in conditile in care masina se afla in aceasi stare tehnica si estetica in care a fost preluata, conform acestui contract cadru de inchirieri auto.