Închirieri auto pe timp de iarnă. Tips & tricks

rent-a-car iarna pe zapada
Cele mai bune închirieri de mașini se fac atunci când știi ce să alegi și când știi cui să închiriezi. Este dificil să fiți la volan iarna, mai ales dacă nu conduceți mașina dvs. Pentru a preîntâmpina orice stres care să afecteze clientul, iar astfel să aibă loc vreu eveniment rutier, firmele de închirieri auto ar trebui să ofere doar mașini foarte bine pregătite condițiilor de trafic. Așa și este, cel puțin teoretic, căci altfel nu ar avea voie să funcționeze.

Există însă cazuri când din diverse motive (ne place să credem că nu este o regulă) alegeți primul serviciu de rent-a-car care vă iese în față. Nu asta ar fi problema, ci că există riscul să alegeți un pirat. Unul care închiriază mașini în afara barierei de la aeroport. Ca să nu plătească parcarea. E riscant să apelați la cineva care nu-și plătește nici măcar anunțul publicitar de închirieri auto. Ce garanție aveți că va investi în siguranța mașinii pe care vi-o închiriază dacă nu e-n stare să ofere o rezervare online!?

În lumea civilizată, firmele de închirieri auto serioase oferă sfaturi și informații pentru care pentru obținerea și transmiterea lor plătesc reclame. Ce înseamnă acest lucru? Că sunt un fel de filantropi ai serviciilor de închirieri!? Nici pe departe. Orice ban bine investit în reclamă sau în mașina pe care o închiriază, se va întoarce înapoi. Banii vor veni aduși de clienți. Acesta este și motivul pentru care marile firme de rent-a-car au prețuri oarecum mai mari. Sau, să spunem, care ar trebui să vă ofere siguranța unei mașini fără probleme tehnice.

inchirieri auto iarna
Firmele de inchirieri auto lucreaza si iarna. Atâta doar că lucrează non-stop si firmele de service auto, iar iarna apar si cele mai multe incidente. Cu o masina echipata corespunzator aveti mari sanse sa evitati necazurile…

Conducătorii auto sfătuiți de media

Firmele de închirieri auto serioase, cum am spus mai sus, își informează în permanență clienții despre condițiile de trafic sau cum se conduce într-un anumit loc, într-un anumit moment. Ați fi surprinși să aflați că sfaturile de condus iarna sunt oferite chiar și de publicațiile media.

Marile publicații, cele serioase, de dincolo, adică din Europa de Vest și SUA, au articole cu recomandări pentru condusul pe timp de iarnă. Mare parte din aceste costuri cu publicitatea sunt suportate de firmele de rent-a-car. Ceea ce, la noi, nu se întâmplă. Un patron de firmă de închirieri auto din România foarte greu va scoate bani din buzunar pentru ceea ce el consideră a fi scopuri altruiste sau, în cel mai bun caz sponsorizări. Serviciile de rent-a-car nu ar avea însă decât de câștigat.

Iată, spre exemplu, în Huffington Post, un articol interesant despre Ce trebuie să știi la serviciile de rent-a-car pe timp de iarnă. Mai mult, marile companii de turism își sfătuiesc clienții Cum să aleagă o firmă de închirieri auto pe timp de iarnă. Și în continuare un exemplu dat de compania occidentală SIXT, care vă sfătuiește despre șofatul pe timp de iarnă. De exemplu, vă explică legătura dintre cauciucuri de iarnă, șofat și închirierile de mașini în sezon. Cei de la firma de rent-a-car Sixt explică și cerințele legale în diverse țări din Europa, referitoare la aceste aspecte.

Mașini de închiriat, cum trebuie să fie ele iarna…

În momentul când apelați la firma de rent-a-car trebuie definită o primă regulă. Respectiv aceea ca să vi se ofere o mașinp complet echipată pentru sezon, conform normelor legale. Ba, mai mult, am putea opina că un serviciu de închirieri auto este cu atât mai serios cu cât oferă mai multe avantaje extra.

Cauciucurile mașinii trebuie să fie de iarnă, iar acest lucru nu ar mai trebui nocoi măcar să intre în discuție. Din păcate, însă, trăim într-o țară a tuturor posibilităților, s-ar putea întâmpla ca o firmă de închirieri auto să reușească să ocolească prevederile legale. Tocmai de aceasta ar trebui să ne luăm noi singuri măsurile de prevedere necesare. Adică să ne uităm cu ochii noștri să vedem dacă mașina de închiriat are cauciucuri de iarnă.

Închiriați o mașină cu tracțiune integrală, este recomandarea noastră. Chiar dacă prețul este ceva mai mare, credem că efortul financiar se justifică. În condiții de trafic auto pe șosele acoperite cu zăpadă sau cu polei, faptul că știți că mașină are tracțiune pe patru roți nu poate decât să vă dea un sentiment de siguranță. Șoferii mai experimentați știu ce înseamnă când trag toare roțile. Oricum, evitați să închiriați mașini cu tracțiunea pe spate, afară doar de faptul că aveți certitudinea că veți conduce pe o șosea uscată. Și, mai ales, că veți fi în zone foarte populate cu servicii de tractări auto, cu firme de service auto, etc.

Caracteristici de siguranță la închirieri auto

Schimbarea vitezelor la mașină ar fi bine să se facă în regim manual. Închiriați doar astfel de mașini, aceasta pentru că schimbarea treptelor de viteză în regim automat nu vă avantajează când aveți nevoie de frâna de motor. Desigur, la școala de șoferi vi s-au explicat aceste lucruri. Paradoxal, eliminarea schimbătorului de viteză automat vă aduce economii la bugetul de rent-a-car.

Închirieri de mașini cu ABS este o recomandare foarte importantă. Cel mai mare pericol al condusului pe un drum alunecos este să vi se blocheze roțile. Desigur, intrați în derapaj iar efectele pot fi necontrolate. Anti-lock bracking sistem (ABS) este un sistem care se folsoește deja pe cele mai multe mațini de închiriat. Totuși, pentru a face investiții mai mici și a obține astfel profituri mai mari, unele firme de închirieri auto încă mai folosesc mașini cu sistem de frânare clasică. Vă recomandăm să verificați acest aspect dvs. înșivă.

Deci, cum se spune, drum bun! Țineți cont de sfaturile noastre și o să vă fie bine.